Mooie klantaanvraag, maar geen capaciteit

Steeds meer system integrators en/of industriële automatiseerders lopen tegen een tekort aan van hun personeelscapaciteit. Dit probleem zien we steeds meer in de markt. Lees hieronder onze visie op dit onderwerp en een mogelijke oplossing voor dit probleem.

Groeiend tekort

Er is een steeds groter wordend tekort aan technisch personeel en aan de marktzijde zien we een steeds groter groeiende vraag naar complexe technische oplossingen. Op termijn zal dit zich vast zelf gaan reguleren door marktwerking. Echter, u heeft op dit moment een probleem en niet op termijn.

Programmeertalen robotmerken

Elke robotleverancier heeft zijn eigen robottaal en dit maakt het ingewikkeld om nieuwe robottalen toe te voegen aan het portfolio, vooral omdat deze talen redelijk complex zijn en niet eenvoudig te leren. De combinatie tussen robotica en het personeelstekort leveren grote problemen op. Veel system integrators hebben maar een paar specialisten in huis per robotmerk en vol is vol.

Een goede software engineer opleiden kost minimaal vier jaar. Daarna kan hij of zij zonder supervisie het werk zelfstandig uitvoeren.

Roboticaplatform

Om deze redenen werken wij nu al een aantal jaren aan een roboticaplatform, waarmee u eenvoudig verschillende merken robots kunt programmeren. Vooral voor relatief eenvoudige taken, zoals pick & place, palletizen en assembleren. Dit platform maakt het mogelijk om ook zonder programmeerkennis een robot te kunnen programmeren.

Zelf proberen?

Zelf ervaren wat u kan doen met dit platform? Klik op de button hieronder om onze software te downloaden en 30 dagen gratis te proberen. Onze virtuele robot maakt het mogelijk om ook zonder robot te ervaren wat dit platform voor u kan betekenen. Lees meer over de systeemeisen. Installatiehulp, tutorials en veelgestelde vragen vind op de documentatie website.

Download ROXY

Liever op locatie een demo ervaren?

In ons lab in Roden hebben we meerdere robots beschikbaar waar onze software op draait. Kom gerust langs in ons lab in Roden om onze software te ervaren op een robot. Neem contact met ons op voor een afspraak. Ook als je eerst meer informatie wil over onze software.

Afspraak maken?