Machine tending bij ABB

Over ABB Benelux

ABB heeft meerdere fabrieken in de Benelux. In de fabriek te Ede zetten robots hollewanddozen in elkaar. Dit eenvoudige product voor elektrische aansluitpunten in muren en plafonds is vrijwel in ieder Nederlands huis te vinden.

De uitdaging van ABB

Alle ABB-robots die in de fabriek staan zijn geprogrammeerd in Rapid, de standaard ABB-robot programmeertaal. Voor een nieuwe productielijn met een robot en spuitgietmachine zochten ze naar een manier om de robot eenvoudig en snel te programmeren in een taal die operators ook begrepen.

Onze oplossing

abb-overview.jpg

ROXY zorgt dat een ABB IRB-1600 robot met een vacuümgripper twee draadbusjes in de spuitgietmal van de spuitgietmachine plaatst. Hierna wordt het product gegoten en uitgestoten. De communicatie gaat volgens het Euromap protocol, een digitale standaard voor communicatie tussen machines.

Na een korte training kunnen de operators op de werkvloer nu zelf het robotprogramma finetunen door blokjes te slepen en aan te passen in de ROXY Editor. Hier hebben ze geen kennis van de Rapid programmeertaal voor nodig.

Met het ROXY dashboard krijgen ze inzicht in de status van de robot, spuitgietmachine en het proces. Daarnaast kunnen ze op het dashboard verschillende stappen van het productieproces starten of stoppen. Dit kan ook met fysieke knoppen via de in- en output signalen van de robot.

ROXY is gebruiksvriendelijk en door iedereen te gebruiken

Samenvatting

  • Zonder programmeerkennis makkelijk industriële robots programmeren.
  • Het productieproces kan snel worden gewijzigd.
  • Operator training op locatie (gemiddelde waardering 8/10).
  • Operators kunnen zonder programmeerkennis van Rapid de programma’s aanpassen.
  • Het ROXY Dashboard geeft de operators inzicht en controle.
  • Gebruikte ROXY onderdelen: Euromap, In- en output signalen, Pick & Place, Machine Tending, Robotbesturing, Variabelen, Dashboard.

Meer weten?

Ook nieuwsgierig wat ROXY voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op. Bel Tomas de Rudder +31630546580 of gebruik het contactformulier!