Makkelijk programmeren bij Sirris

Over Sirris Technology Hub

Het aantal bedrijven met innovatieve productideeën groeit. Om deze ondernemingen te helpen met het produceren van prototypes, het snel ontwikkelen van het productieproces en klaar te maken voor Industry 4.0, is Sirris in Luik een Technology Hub gestart. De Hub bestaat uit 6 labs met de nieuwste machines en technologieën waaronder industriële automatisering met behulp van robots, 3D-printing en IoT (Internet of Things).

De uitdaging van Sirris

Voor een project in het fabricage lab zocht Sirris een flexibele en eenvoudige oplossing om een robotarm met sensoren te programmeren. Omdat bij het ontwikkelen van een productieproces altijd veel optimalisaties zijn, hadden ze behoefte aan een oplossing waarmee mensen met weinig programmeerervaring zelf robots kunnen programmeren.

Onze oplossing: pick & place met vision

sirris ROXY zorgt er voor dat een Stäubli TX2-90 robot middels een camera halffabricaten pakt, plaatst in een Engel spuitgietmachine, de deur sluit en de machine start. Medewerkers van Sirris hebben een korte ROXY training gehad en kunnen zelf eenvoudig de robotarm programmeren en locaties wijzigen door het slepen en aanpassen van blokjes in de ROXY Editor. Ook kunnen ze de robotarm snel inzetten en programmeren voor andere projecten. Ze vonden het fantastisch om te zien hoe eenvoudig de user interface van ROXY werkt.

We hebben de hele runtime in korte tijd aangepast! Dank je ROXY!

Samenvatting

  • Het productieproces kan snel worden gewijzigd: Sirris is klaar voor de toekomst!
  • Programmeer zelf industriële robots zonder programmeerkennis.
  • De robot is flexibel inzetbaar and kan eenvoudig voor andere projecten worden gebruikt.
  • Industriële robots toegankelijk voor alle medewerkers en klanten van Sirris.
  • Merkonafhankelijke software: Met ROXY kan je verschillende robotmerken programmeren.
  • Gebruikte ROXY onderdelen: Pick & Place, Robotbesturing, Vision met behulp van een camera (kalibratie), Variabelen.

Meer weten?

Ook nieuwsgierig wat ROXY voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op. Bel Tomas de Rudder +31630546580 of gebruik het contactformulier!