Palletiseren bij Betech Group

pattern

Over Betech Group

De Betech Group heeft in Nederland vier productielocaties voor grote series draaiwerk en het frezen, draaien en spuitgieten van kunststof. Betech gebruikt 24/7 volledig geautomatiseerde en vooral slimme productietechnieken met focus op hoge kwaliteit eindproducten.

De uitdaging voor Betech

Betech zocht een oplossing om makkelijk een robotarm te programmeren voor de productie van stalen producten met een CNC-draaimachine. Ze wilden ervaring met zelf robots programmeren op doen, maar het project moest ook binnen enkele weken worden opgeleverd. Via Stäubli kwamen ze in contact met ons.

Onze oplossing: pick & place en palletiseren

pattern De halffabricaten staan op een pallet op een draaiplateau, zodat er onbemand 8 uur lang kan worden geproduceerd. ROXY zorgt dat een Stäubli RX-160 robot met behulp van een Sick PIM camera het halffabricaat pakt en in de CNC-draaimachine plaatst. Na de bewerking wordt het product uit de machine gehaald en schoongemaakt. Vervolgens wordt deze op een andere pallet geplaatst in een stapelpatroon van de ROXY Palletizer.

Betech operators kunnen na een halve dag training zelf het robot programma aanpassen door blokjes te slepen en te wijzigen in de ROXY Editor. Hierdoor verliezen ze geen kostbare productietijd. En met het ROXY Dashboard krijgen ze inzicht in het productieproces en kunnen ze het proces sturen.

Samenvatting

  • Zonder programmeerkennis simpel en snel industriële robots programmeren.
  • Het project is in zeer korte tijd uitgevoerd.
  • Operator training.
  • Operators kunnen zelf de programma’s aanpassen en het proces wijzigen.
  • Het ROXY Dashboard geeft de operators inzicht en controle.
  • Gebruikte ROXY onderdelen: Palletizer, Dashboard, Machine Tending, Pick & Place, robotbesturing en variabelen.

Meer weten?

Ook nieuwsgierig wat ROXY voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op. Bel Tomas de Rudder +31630546580 of gebruik het contactformulier!